recruiTECH - Cservenné Boros Andrea
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat recruiTECH

Cservenné Boros Andrea

FLEX Magyarország | Senior HR Manager/HR Business Partner

Cservenné Boros Andrea tanárként kezdte pályafutását, majd 2001-től egy tudatos pályamódosítás következtében a HR területen tevékenykedik. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt-nél specialistaként, osztályvezetőként, majd HR igazgatóként lehetősége nyílt a HR valamennyi területének megismerésére és folyamatos fejlesztésére. Ezt követően a kiskereskedelmi szektor legnagyobb magyarországi munkáltatójánál, a TESCO-nál dolgozott HR és szervezetfejlesztési vezető pozíciókban. 2015-től a Jabil Circuit Magyarország Kft. HR menedzsereként irányította a vállalat HR tevékenységét, kiemelt fókusszal az employer branding, az erőforrás gazdálkodás és a CSER területeire. 2019-től a Flextronics International Kft. tabi gyáregységének Senior HR Managereként folytatja munkáját. Küldetésének tekinti az üzleti célok értékteremtő támogatását a legkorszerűbb HR gyakorlatok implementálásával. Tanári, HR és MBA diplomája mellett tréneri és facilitátori képesítését is beépíti mindennapos működésébe.

Vedd meg jegyed most!

Előadások:

  • Miért és hogyan legyünk családbarát munkahely? - Előnyök, tapasztalatok, jógyakorlatok családcentrikus cégektől | Kerekasztal, Időpont: 15:15 - 15:45

    Helyszín: I. emelet, 103-as terem

    A HR szektor jelenleg soha nem látott kihívásokkal néz szembe, amelyek sikeres menedzseléséhez együttműködésre, tudásmegosztásra és közös gondolkodásra van szükség. Sinka Judit, a Jobtain HR vezetője a "Miért és hogyan legyünk családbarát munkahely?" című kerekasztal-szekcióban beszélget majd Cservenné Boros Andreával (Flex Magyarország) és Szalai Attilával (Maxon Motor Hungary). Judit többek között azt a kérdést járja körül vendégeivel, hogy származhatnak-e kézzel fogható üzleti előnyök abból, ha egy vállalat nemcsak a kollégákra, de azok családtagjaira is kiterjeszti a figyelmét, ha fontosnak tartja a munkatársak közérzetét, és olyan vezetési kultúrát alapoz meg, ami vonzóvá teheti a céget a meglévő és a leendő munkatársak számára is.