recruiTECH - Dr. Fehér Dániel
× Programok Jegyek Előadók Belépés Blog Szponzorok Kapcsolat recruiTECH

Dr. Fehér Dániel

Fehér és Társai Ügyvédi Iroda, Fehér Tax Kft. I Managing Partner, ügyvéd, adótanácsadó

Ügyvéd (H,D), adótanácsadó, ingatlanforgalmi szakjogász, a Fehér Legal and Tax irodavezető partnere. A Global Mobilityvel kapcsolatos szakterületei a nemzetközi adó- és társadalombiztosítási jog, a munkajog, a társasági jog, az ingatlanjog, az idegenrendészet. Dániel a munkája során nemzetközi adótervezésben, határon átnyúló cégstruktúrák kialakításában, határon átnyúló foglalkoztatási rendszerek kiépítésében, külföldi munkavállalók magyarországi foglalkoztatásában; nemzetközi adó- és járulék ügyekkel kapcsolatos hatósági és bírósági eljárásokban nyújt segítséget ügyfelei részére.

Ügyfelei nagyrészt az építőiparban, nemzetközi árufuvarozásban, szolgáltató iparban, kozmetikai iparban, gépgyártás- és kereskedelemben folytatnak tevékenységet. A Global Mobility területén szerzett tapasztalatait az Alliott Global Alliance Global Mobility Group, a Forum Expat Management (FEM,) és az Expat Academy nemzetközi Global Mobility szervezetekben is kamatoztatja.Vedd meg jegyed most!

Előadások:

 • Külföldi munkavállaló Magyarországon | Kerekasztal, Időpont: 10:00 - 10:20

  Helyszín: SocialTalent terem 1. emelet

  Magyarországon a külföldi munkavállalók foglalkoztatása már évek óta megszokott, számuk folyamatosan nő. Kerekasztal-beszélgetésünkön a határon túlról érkező munkavállalók kikölcsönzésével, az Employer of Record szolgáltatásnyújtásával, és a külföldi munkavállaló Magyarországon történő munkavégzésével foglalkozunk. A témának külön aktualitást ad, hogy a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról szóló törvény 2023. november elsején lép életbe.
  Milyen kérdésekre kaphat választ kerekasztal-beszélgetésünkön?
  Milyen szabályozási eltérések vannak a küldő országok szerint a munkavállalók kikölcsönzése esetében?
  Milyen HR feladatok merülnek fel a határon túlról érkező munkavállalók kikölcsönzésekor?
  Milyen költségei vannak a határon túliak alkalmazásának?
  Mit takarnak a gyors nemzetközi terjeszkedésben gondolkodó társaságok körében népszerű Employer of Record (EoR) szolgáltatások?
  Milyen munkajogi és adójogi kockázatok merülhetnek fel az EoR szolgáltatás nyújtásával, illetve igénybevételével kapcsolatban?
  Hogyan alkalmazható a külföldi munkajog magyar, más európai uniós tagállami, illetőleg harmadik országbeli állampolgárok esetében?
  Hogyan érvényesülnek a külföldi munkajogi szabályok magyarországi munkavégzés esetén?
  A külföldi munkavállaló kikölcsönzésével, a Global Mobility kérdéskörével a 2023. október 10-12. között megrendezésre kerülő Magyar Munkajogi Konferenciánkon kiemelten foglalkozunk. A mostani kerekasztal-beszélgetés egy rövid kivonatát képezi a konferencia programjának.