recruiTECH - Kézdi Katalin
× Programok Jegyek Előadók Belépés Blog Szponzorok Kapcsolat recruiTECH

Kézdi Katalin

Wolters Kluwer Hungary I Ügyvezető

Ott és akkor...
Emlékszem 1980-ban a Hair magyarországi bemutatója után réveteg tekintettel feküdtem a szobámban a vasfüggöny mögött és arról álmodoztam, hogy egyszer én is világpolgár leszek. A filmet egymás után 26-szor néztem meg a Vörösmarty moziban. 17-18 éves voltam akkor... Ott és akkor nem gondoltam volna, hogy egyike leszek azoknak, akik életre hívják, s sikerre viszik a Visegrádi Munkajogi Konferenciát, aki az idén októberben lesz 20 éves. Ott és akkor nem gondoltam volna, hogy egyike leszek a Pro Iure Laboris díjazottjainak, egyben az egyetlen, aki nem jogászként kapta meg a rangos elismerést. Ott és akkor nem gondoltam volna azt sem, hogy életre hívom a PTE ÁJK Munkajogi tanszékével közösen a Munkajogi Szakokleves Tanácsadó képzést, amelyet ez elmúlt 16 évben több mint ezer Hr-es kolléga végzett el sikeresen. Azt pedig végképp nem gondoltam volna ott és akkor, hogy végül itthon maradok, s egy jogi innovációval foglalkozó holland vállalat, a Wolters Kluwer magyarországi ügyvezető igazgatójaként beszélgetek a 30 éves Jogtár® tudásbázisára épülő Global Mobility Iránytűről a recruiTECH konferencián. A mai tizen-huszonévesek nem hallottak a Vasfüggönyről, s már tudatosan készülnek a digitális nomádságra, a globális mobilitásra, jönnek-mennek, porul járnak, sikeresek lesznek ki-ki éppen mennyire felkészült. A mai toborzók már tudatosan készülnek a digitális nomádságra, a globális mobilitásra, ki iránytűvel, ki anélkül.

Manchester, England, England, across the Atlantic Sea...


Vedd meg jegyed most!

Előadások:

 • Külföldi munkavállaló Magyarországon | Kerekasztal, Időpont: 10:00 - 10:20

  Helyszín: SocialTalent terem 1. emelet

  Magyarországon a külföldi munkavállalók foglalkoztatása már évek óta megszokott, számuk folyamatosan nő. Kerekasztal-beszélgetésünkön a határon túlról érkező munkavállalók kikölcsönzésével, az Employer of Record szolgáltatásnyújtásával, és a külföldi munkavállaló Magyarországon történő munkavégzésével foglalkozunk. A témának külön aktualitást ad, hogy a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról szóló törvény 2023. november elsején lép életbe.
  Milyen kérdésekre kaphat választ kerekasztal-beszélgetésünkön?
  Milyen szabályozási eltérések vannak a küldő országok szerint a munkavállalók kikölcsönzése esetében?
  Milyen HR feladatok merülnek fel a határon túlról érkező munkavállalók kikölcsönzésekor?
  Milyen költségei vannak a határon túliak alkalmazásának?
  Mit takarnak a gyors nemzetközi terjeszkedésben gondolkodó társaságok körében népszerű Employer of Record (EoR) szolgáltatások?
  Milyen munkajogi és adójogi kockázatok merülhetnek fel az EoR szolgáltatás nyújtásával, illetve igénybevételével kapcsolatban?
  Hogyan alkalmazható a külföldi munkajog magyar, más európai uniós tagállami, illetőleg harmadik országbeli állampolgárok esetében?
  Hogyan érvényesülnek a külföldi munkajogi szabályok magyarországi munkavégzés esetén?
  A külföldi munkavállaló kikölcsönzésével, a Global Mobility kérdéskörével a 2023. október 10-12. között megrendezésre kerülő Magyar Munkajogi Konferenciánkon kiemelten foglalkozunk. A mostani kerekasztal-beszélgetés egy rövid kivonatát képezi a konferencia programjának.