recruiTECH - Ranjeet Singh Dhillon
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat recruiTECH

Ranjeet Singh Dhillon

Üzletember

Született Indiában, Udaipurban egy jómódú kereskedőcsalád harmadik gyerekeként. 1992 óta él Magyarországon, számos sikeres vállalkozás tulajdonosa és vezetője. 2015-ben könyvet írt ÉLET titkok címen, mely spirituálist tapasztalatainak összefoglalása. Számos alkalommal tart előadást könyvének témájával kapcsolatban. Magyarországon sikeres étteremlánc résztulajdonosa és jelen van mind az inganfejlesztés mind pedig az indiai munkaerőközvetítés piacán is.

Legmeghatározóbb üzletei/érdekeltségei:

1994-2010
AbOriginal ruházati márka megalapítója, tulajdonosa. Magyarországi üzletlánc kiépítése mellett-mely 35 ruházati üzletből állt- Románia, Szlovákia és Horvátország egyes régióiba is saját tulajdonú márkaboltot hozott létre.

2014-2017
Produkciós cég társtulajdonosa. Televíziós produkciók gyártása, rendezvényszervezés, formátum fejlesztés. ( Műsorok: NANE, Konyhafőnök, Virtuózok, Nyerő Páros )

2003-napjainkig
Indigo Indiai éttermek – Jókai utca és Fény utca- társtulajdonosa, illetve Indigo Express gyorsétterem társtulajdonosa a Hercegprímás utcában. Továbbá 2021 nyarán megnyitott exclusive belvárosi étterem a Bombay Budapest társtulajdonosa.

2017-2019
144 lakásos társasház- Trinity Terasz- építése a XIII. kerületben.

2020- napjainkig
Mátraszentimrén egy közel 35.000 nm alapterületű ingatlanfejlesztés- tervezett lakó és egyéb rekreációs központ kialakítása.
Budapest XX. kerületében egy 10.000 nm alapterületi ipari komplexum kialakítása.

Vedd meg jegyed most!

Előadások:

  • Gyakorlati útmutató az indiai munkavállalók foglalkoztatásához | Kerekasztal, Időpont: 15:55 - 16:25

    Helyszín: I. emelet, 103-as terem

    2022-ben a munkaerőhiány miatt egyre inkább eltűnnek a határok, ezáltal megnyíltak a lehetőségek Indiából is a munkaerő behozatalára. A fokozódó létszámigény miatt ma már kulcskérdéssé vált, hogy bármelyik másik ország munkavállalói esetén hogyan járjunk el és illesszük be őket a szervezeti kultúrába. A Pannon-Work Csoportnál 2017 óta foglalkozunk Európai Unión kívüli munkavállalók toborzásával, ezáltal több éves tapasztalatunk van a külföldi munkaerő onboarding folyamataiban. Vajon mit kellene tennie a cégeknek, hogy hosszú távon is számítsanak az indiai munkavállalókra? Hogyan kezelhetők a különböző kultúrák a munkahelyen? A workshopon partnereinkkel gyakorlati útmutatót adunk foglalkoztatásukhoz.