recruiTECH - Weinhardt Zsolt
× Programok Jegyek Előadók Belépés Blog Szponzorok Kapcsolat recruiTECH

Weinhardt Zsolt

HumaNext Group l Ügyvezető

Budapesten a Sport Újságírói képzés elvégzése után egy autós lap, az Autótudós Magazin újságíró kollégájaként, majd főszerkesztőjeként dolgoztam. A nyomtatott sajtó hanyatlása új területek és képzések irányába sodort, így kerültem a humánerőforrás színes, kihívásokkal teli világába. Szívemhez közel álló emberközpontú gondolkodás és magas szociális érzékenység révén a mai napig ezen szakterületen dolgozva építem a már egy évtizede létesített gazdasági társaságaim.
A humán erőforrás területén eltöltött szakmai pályafutásom során különösen a szállásoltatás, az integrációs folyamatok koordinálása és a nemzetközi kommunikációs nehézségek kezelése áll a középpontban. Elhivatottságom legfőbb iránya, különböző nációk kulturális különbségekből adódó változatosságainak elfogadtatása, kulturális szokások megismertetése, a fluktuációs tényezők minimalizálása.

Vedd meg jegyed most!

Előadások:

  • A harmadik országbeli foglalkoztatás 5 tipikus buktatója | Kerekasztal, Időpont: 15:05 - 15:25

    Helyszín: SmartRecruiters Terem 1.emelet

    “Filippínó munkavállalókat akarok foglalkoztatni!” “Indonéz vendégmunkások érdekelnek.”

    Mérettől és iparágtól függetlenül megrohamozták a munkaerő-kölcsönzőket a harmadik országbeli munkaerő-igényükkel a cégek. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen első ránézésre kiváló megoldásnak tűnnek az égető kékgalléros munkaerő-hiány csillapítására: a Fülöp-szigetekiek például beszélnek angolul, szorgalmasak, keresztények és könnyen beilleszkednek. De mi történik, ha 1 hónap múlva kiderül, hogy nem alkalmasak a munkára? Milyen jogi lehetőségei vannak a munkáltatónak, ha egyik napról a másikra köddé válik a távolról érkezett munkavállaló? Hogyan lehet kezelni a kulturális különbségeket a gyártósoron? Ezekre a kérdésekre nem ad kapásból választ sem a Google, sem a Chat GPT, ellenben a Jobtain mint tapasztalt szolgáltató, partnereivel együtt megosztja a tanulságos történeteket, szakmai tanácsokkal és gyakorlati tippekkel fűszerezve.