recruiTECH - "Még mindig a munkaerőhiány jelenti a legnagyobb kihívást" - Interjú Farkas Tündével
× Programok Jegyek Előadók Belépés Blog Szponzorok Kapcsolat recruiTECH

blog bejegyzés

"Még mindig a munkaerőhiány jelenti a legnagyobb kihívást" - Interjú Farkas Tündével

2022-08-04

Vedd meg jegyed most!

Milyen gazdasági kilátásokat prognosztizáltok az idei évre?

Azt tapasztaljuk, hogy Partnereinknél nem esett vissza a megrendelésállomány. Szinte minden tevékenységünk esetén, legyen az akár munkaerő-kölcsönzés, közvetítés, vagy harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatása, folyamatosak az igények Megbízóinktól, egyelőre nem érzünk megtorpanást. Vannak olyan területek, ahol az év végéig látjuk a folyamatos megrendelést, egyes szektorok azonban ennél kicsit óvatosabbak, és inkább stagnálás mutatkozik.

Hogyan hat a munkaerőpiacra a jelenlegi helyzet?

A jelenlegi helyzetben még mindig munkaerőhiányról beszélünk, egyelőre nem érződik a változás. Továbbra is elmondható, hogy a munkavállalók számos lehetőség közül válogathatnak, mellyel élnek is. Ahogy eddig is, fontos szempontok a rugalmasság, a biztonság, az anyagi és erkölcsi megbecsülés.

Az ukrán menekülteket mennyire lehet integrálni a munkaerőpiacra?

Az ukrán menekültek egy része teljesen integrálható, hiszen szeretnének valamilyen jövedelemforrást, amiből átvészelhetik ezt a hatványozottan nehéz időszakot. Nyilvánvalóan több segítséget kell nyújtanunk Számukra, mint korábban, hiszen sokan kisgyermekekkel érkeznek, akikről szintén gondoskodni kell. Természetesen nem mindenki munkavállalási céllal érkezik, az Ő integrációjuk a munkaerőpiacra nem lehetséges.

Jelenleg mi a legégetőbb téma a kékgalléros foglalkoztatók perspektívájából?

Ahogy korábban is említettem, még mindig a munkaerőhiány jelenti a legnagyobb kihívást. A munkaerő-megtartás szintén egy kritikus téma, hiszen a fluktuáció csökkentésével nagyon sokat tehetünk azért, hogy a stabilabb, tapasztaltabb állomány hatékonyabban működjön.

Miért tartjátok fontosnak, hogy eljöjjetek a recruiTECH BLUE-ra?

Szakmailag színvonalas rendezvénynek tartjuk a recruiTECH BLUE-t, ezért úgy gondoljuk, hogy ott a helyünk, hogy mi is hozzájárulhassunk a szakmai tartalom közvetítéséhez.

Miben gondoljátok másnak ezt a rendezvényt, mint a többi HR témát érintő szakmai eseményt?

A többi HR eseményhez képest azért gondoljuk másnak, mert kifejezetten a kékgalléros munkavállalókkal foglalkozik, és mélységeiben vizsgálja a kékgallérosokkal kapcsolatos kihívásokat.

Köszönjük a válaszokat Farkas Tündének (Pannon-Work | Head Of Recruitment) !