recruiTECH - Programok
× Programok(current) Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat recruiTECH

PROGRAMOK

A megvásárolt jegyek a rendezvény mindkét napjára szólnak!

Összes kinyitása + Összes becsukása -
08:00 - 08:05 Megnyitó | 2. nap
Kutasi Judit Trend FM | Újságíró,főszerkesztő-helyettes,műsorvezető ,
Szabó Szilvia METU / HSZOSZ | Egyetemi docens / Alelnök

Helyszín: Online ZOOM

08:00 - 08:30 Hogyan szolgálhatja a VR a HR-t? VRezi – kooperatív csoportos feladat a virtuális valóságban | 1. nap
Meszlényi Zsolt Training Universe | Üzletfejlesztési tanácsadó ,
Horváth Arnold EffSystem | Ügyvezető

Egy világszinten is egyedülálló hazai fejlesztést mutatunk be az offline konferencia 30 jelentkezőjének. VRezi programunk már több mint két tucat hazai vállalatnál nyújtott különleges élményt kiválasztási, kompetenciamérési és képzési területeken, résztvevőknek és vezetőknek egyaránt.


Előzetes regisztrációhoz kötött.

Helyszín: CEU 1. emelet 106-os terem.

08:05 - 08:25 Munkaerőpiaci kilátások a koronavírus-válság után | 2. nap
Madár István Portfolio | Vezető elemző

A koronavírus-járvány előtt a magyar gazdaság egyik legfőbb jellemzője a ciklikus, strukturális és demográfiai tényezőkkel egyszerre táplált munkaerőhiány volt.  A 2020-as válság globálisan és Magyarországon is alaposan megkavarta a helyzetet. Milyen 2021-ben a munkaerőpiaci nagy kép, és mi várhat ránk a következő években?


Helyszín: Online ZOOM

08:28 - 08:43 Szakmunkások fejvadászata | 2. nap
Bodor Fruzsina Prohuman | Recruitment Team Leader

A kékgalléros munkaerőhiány az elmúlt években egyre fokozódó problémát jelent a termelő cégek életében. A hiány, illetve a másik oldalon jelentkező fokozódó kereslet arra készteti a munkaerőpiaci szereplőket, hogy a tradicionális toborzási csatornák és módszertanok helyett új, hatékony és gyors megoldásokat fejlesszenek ki. 

Szolgáltatóként egyaránt fontos számunkra, hogy a partnereink teljesíteni tudják a létszám igényeiket, illetve hogy a jelöltjeinknek segíteni tudjunk egy szuper munkahely megtalálásában. Ehhez azonban el kell hozzájuk jutnunk - az előadás keretein belül megvizsgáljuk, hogy milyen formában kellett és lehet a szellemi területeken már bejáratott fejvadászat módszertanokat implementálni, s megváltoztatni, testreszabni azokat a fizikai target csoportok hatékony elérése érdekében.


Helyszín: Online ZOOM

08:28 - 08:43 Dolgozói személyszállítás. Jobban, okosabban, gazdaságosabban. | 2. nap
Kalincsák László MAMOKA Trans | Üzletfejlesztési vezető

Mi történik, ha komoly informatikai háttérrel támogatjuk a dolgozók buszos utazását?

GPS alapú nyomkövetés valós időben, NCF kártyás beléptető, automatizált igényleadás, pontos km elszámolás, havi riportok, digitális teljesítésigazolás, sofőr alkalmazás, utas applikáció, menetrend kijelzők. Ha kíváncsi a részletekre csatlakozzon on-line előadásunkhoz!


Helyszín: Online ZOOM

08:28 - 08:43 Műszakszervezés és feladatkezelés a termelésben | 2. nap
Katona Tamás T-Systems | Digitális Transzformációs szakértő

Bár ma már szinte mindenki okostelefont használ, számos dolgozót elkerültek a digitális transzformáció első hullámai. Microsoft Teams eszközeivel növelhető a hatékonyság, átláthatóbbá tehető a tevékenység, és jobban bekapcsolhatók e dolgozók a cég életébe, elkötelezettebbé tehetők. Eszközök toborzóknak, projektkezelés, közös időbeosztás.


Helyszín: Online ZOOM

08:30 - 08:35 Megnyitó | 1. nap
Kutasi Judit Trend FM | Újságíró,főszerkesztő-helyettes,műsorvezető ,
Szabó Szilvia METU / HSZOSZ | Egyetemi docens / Alelnök

Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

08:35 - 08:55 Networking

Helyszín a hibrid résztvevőknek: CEU Átrium - cateringgel

Helyszín az online résztvevőknek: Online ZOOM

08:48 - 09:08 Networking

Helyszín: Online ZOOM

09:00 - 09:15 Trendek a kékgalléros toborzás világában | 1. nap
Toldi Gábor DTC / SocialTalent | CEO / Partner

Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

09:09 - 09:25 Gondoskodó munkáltató - Interjú Szigeti Barbarával | 2. nap
Szigeti Barbara Magyarország, Tesco Global – Áruházak Zrt. | Működési HR vezető

Helyszín: Online ZOOM

09:17 - 09:42 Külföldi munkaerő-toborzás és foglalkoztatás jelene és jövője 5 év tapasztalata alapján | 1. nap
Bajor László Flex | HR igazgató

Magyarországon továbbra is jelentős a külföldiek foglalkoztatása termelési környezetben. Elsősorban ukrán, szerb munkavállalókról beszélünk, de nem ritka már a Fülöp-szigetekről vagy Vietnámból érkezett munkaerő sem. Rengeteg kérdés merül fel a témában: tényleg nincs már potenciál a magyar munkaerőpiacon? Hiába az alacsony bérigény, ezeknek a munkavállalóknak a körében vajon a szervezést, a szállásoltatást, utaztatást, és helyi extra menedzsment költségeket - legyen szó fordításról és ezen munkavállalók támogatásáról - ténylegesen megéri? Miért nyit egyre több vállalat ebbe az irányba?


Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

09:27 - 09:42 Hogyan válassz munkaerő-kölcsönzőt? | 2. nap
Czellecz Zoltán Work Force | Operációs igazgató

 

A munkaerőért folytatott verseny egyre kiélezettebb, új országok piacai nyílnak  meg, idehaza pedig változatlanul több száz munkaerő-kölcsönző kínálja  szolgáltatásait. Ilyen körülmények között beszerző, vagy épp HR-es legyen a  talpán, aki körültekintően, objektív összehasonlítással tud kölcsönbeadót  választani. Lehetséges? Szerintem igen.


Helyszín: Zoom Online

09:27 - 09:42 Jelen-lét a kékgalléros foglalkoztatásban | 2. nap
Fekete Edina Pannon-Work | Kirendeltségvezető

A probléma:

         o Munkaerőhiány, amire eddig a 3. országbeliek jelentették a megoldást.

Miért Jelen-lét az előadás címe?

        o Mert a pandémiából, és az utóbbi másfél évből a kézmosáson kívül egy nagyon fontos dolgot megtanultunk: A jelenből lehet kiindulni!

Megoldás:

       o Egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a csoportmunkára, a teamekre és a közösségi élményre. A 3. országbeliek beillesztése és a kezdeti integrálás mellett egyre fontosabb a folyamatos törődés a régi és új dolgozóknál egyaránt.


Helyszín: Online ZOOM

09:27 - 09:42 A HR tevékenységek adatvédelmi dilemmái | 2. nap
Potó István dr. Pensum | Jogi, szervezetfejlesztési tanácsadó

A 2016. május 24-én hatályba lépett általános adatvédelmi rendelet a kétéves türelmi idő dacára a munkaerő toborzással foglalkozó gazdasági társaságokat váratlanul érte. A formális megfelelésen túl immár szükség van arra, hogy az adatkezelő működése során folyamatosan bizonyítani tudja, adatkezelése megfelel a rendelet szigorú előírásainak. Az előadás olyan lehetséges, a munkaügyi adatkezeléshez kapcsolódó dilemmákat vet fel, amelyek látszólag a szervezeti működés akadályai, ám a jogi megfelelés, megfelelő szervezeti stratégia és intézkedések mellett a hatékonyság, folyamatosan változó igényeknek való megfelelés szolgálatába állítható…


Helyszín: Online ZOOM

09:43 - 09:58 Interjú - Zöldmezős sorozat beruházás | 1. nap
Ruppert Márton dr. SK Battery Hungary | HR Manager

Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

09:47 - 10:02 People management a fizikai munkaerő megtartásának szolgálatában | 2. nap
Gyarmati Szilvia WHC | Fizikai munkaerő kölcsönzés és közvetítés üzletágvezető

Mit is jelent a people management szolgáltatói oldalról?
Mekkora befolyása van egy szolgáltatói , célzott people managementnek egy adott szervezet hatékonyságára? Hogyan válhatnak ezek az intézkedések a humán erőforrás menedzsment kulcsfontosságú részeivé?
Munkaerő kölcsönzés és ma már a  munkaerő közvetítés terén is egyre nagyobb szerepet kell adnunk a people management hatékony eszközeinek. A szolgáltatások megfelelő színvonalon történő megvalósítása az utóbbi években megköveteli, hogy az eddig másodlagos kiegészítő feladatokra még fokozottabb figyelmet fordítsunk. Hogy mi ezek a tevékenységek? A  klasszikus munkáltatói people management feladatok mellett ( munkáltatói márkaépítés, kompenzáció, teljesítményértékelés, biztonság, munkavállalói motiváció, elkötelezettség stb.stb) főként kölcsönzött állományok foglalkoztatásánál , nagy figyelmet kell fordítanunk a gyárkapun kívüli tevékenységekre:  utaztatás, szállásoltatás, kiemeltebb ügyfélkezelés , jóléti támogatások,  relokációs folyamatok külföldi munkavállalók esetén.


Helyszín: Online ZOOM

09:47 - 10:02 Kékgalléros toborzás virtuális rendezvényen - működik? | 2. nap
Hajdú Csongor JOB4me, a Virtuális Állásbörze | Főszerkesztő ,
Bányai Nikoletta JOB4me, a Virtuális Állásbörze | PR menedzser

A feje tetejére állt a toborzási piac, és mi páholyból élvezhettük. A jól bevált eszközök sok esetben csődöt mondanak, óriási a bizonytalanság, folyamatos megújulást kíván tőlünk a piac változása, és különösen igaz mindez kékgalléros területen. A JOB4me Virtuális Állásbörze szervezőiként a toborzási rendezvények átalakulásának, sőt, átalakításának sűrűjében voltunk (és vagyunk jelenleg is), ezáltal elképesztő mennyiségű tapasztalatot halmoztunk fel. Hogyan tudod eredményesen beépíteni a (virtuális) állásbörzéket a toborzás-kiválasztási folyamataidba? Érdemes egyáltalán foglalkoznod ezzel a platformmal, ha főként kékgalléros területre toborzol? Pro és kontra érveket, valamint gyakorlati tippeket hozunk, hogy valós képet tudj alkotni a virtuális rendezvényekről.


Helyszín: Online ZOOM

10:06 - 10:21 Busz menedzsment jelentősége a toborzásban és technikái a gyakorlatban | 1. nap
Ronyák László Robert Bosch Power Tool Kft. | Human Resources

A mai világban nem elég a legjobbnak lenni, folyamatosan meg kell újulni ahhoz, megőrizzük vezető pozíciónkat.. Ez igaz a fizikai munkaerő-toborzásra is. Folyamatosan felül kell vizsgálni a toborzási csatornákat és eszközöket, figyelni a munkaerő-piacot, és kihasználni a piaci lehetőségeket, a lehető leggyorsabban.
- Hogyan lehet hatékony toborzást kialakítani buszoztatással?
- Milyen fontos szempontokat kell figyelembe venni, ha új útvonal indítását tervezzük?
Fontos, hogy több alternatívát is ki kell dolgozni és érdemes mindig több hónapra előre gondolkodni. Továbbá figyelembe kell venni a kis településen lakó jelöltek preferenciáit is.


Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

10:07 - 10:22 Dolgozói személyszállítás. Jobban, okosabban, gazdaságosabban. | 2. nap
Kalincsák László MAMOKA Trans | Üzletfejlesztési vezető

Mi történik, ha komoly informatikai háttérrel támogatjuk a dolgozók buszos utazását?

GPS alapú nyomkövetés valós időben, NCF kártyás beléptető, automatizált igényleadás, pontos km elszámolás, havi riportok, digitális teljesítésigazolás, sofőr alkalmazás, utas applikáció, menetrend kijelzők. Ha kíváncsi a részletekre csatlakozzon on-line előadásunkhoz!


Helyszín: Online ZOOM

10:07 - 10:22 Adatvédelem kontra üzleti érdekek - GDPR a tömeges toborzásban | 2. nap
Furjánné Szabó Tímea Jobtain | Üzletfejlesztési és adatvédelmi tanácsadó

Minél több személyes adathoz fér hozzá egy cég, annál nehezebb dolga van azok biztonságos kezelését illetően. A tömeges toborzás az egyik legjobb példája ennek, előadásomban pedig körüljárjuk a lehetőségeket, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta adatai is védve legyenek.


Helyszín: Online ZOOM

10:07 - 10:22 Pénzügyi biztonság növelése fizetésemelés nélkül | 2. nap
Radák Bence Salarify | Ügyvezető

Mára temérdek kutatás és gyakorlati tapasztalat is áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy a munkavállalók pénzügyi biztonságát nem kizárólag pénzbeli juttatásokkal tudjuk növelni. A klasszikus cafeteria elemeken kívül, egyre inkább előtérbe helyeződnek az új, adminisztrációt nem igénylő digitális megoldások.


Helyszín: Online ZOOM

10:22 - 10:34 Chatbotok evolúciója és jövője a fizikai toborzásban | 1. nap
Hujber Tibor ChatBoss Kft. | Ügyvezető

Hogyan teszi lehetővé egy chatbot, hogy reggelre egy előszűrt, kvalivikált shortlist-em legyen leegyeztetett interjú időponttal?


Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

10:24 - 10:34 SZÜNET

Helyszín: Online ZOOM

10:36 - 10:44 A kiszámíthatóság, a biztonság és a munkáltatói márka szerepe most nagyon kifizetődő | 2. nap
Palocsay Géza Jófogás / Adevinta Hungary | General Manager

Helyszín: Online ZOOM

10:36 - 10:48 De miért van ekkora fluktuáció?! – Adatvezérelt HR a hatékonyabb vezetői döntéstámogatásért | 1. nap
Miterliné Kovács Edit NEXON | Humáninformatikai Termékfejlesztő Menedzser & Digitális HR Business Partner

Naponta merülnek fel olyan emberi erőforrás-gazdálkodási kérdések, amelyek kritikusak a versenyképesség megtartásához. Például miért nőtt meg hirtelen a fluktuáció? A válaszok ott vannak a HR-rendszerekben tárolt adatokban, csak a megfelelő mutatószámokra van szükség, hogy időben beazonosítsuk a kedvezőtlen folyamatokat és beavatkozási javaslatot készítsünk elő. A HR döntéstámogatóvá válhat az analitika segítségével.


Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

10:49 - 11:09 A fluktuáció nem HR probléma! | 2. nap
Forgács Judit fOrgXpert International Kft. | Ügyvezető igazgató

Helyszín: Online ZOOM

10:49 - 11:09 Ajánlási trendek kékgalléros munkakörnyezetben | 2. nap
Uzsák András Firstbird | Customer Success Manager

Az ajánlási rendszerek régóta az egyik leghatékonyabb toborzási csatorna a toborzási eszköztárban. Sokan a díjak egekbe emelésétől várják a sikert. Közel 200 HR szakember válasza alapján osztunk meg benchmark adatokat és legjobb gyakorlatokat miként lehet eredményesen hatékonyságot növelni a cég ajánlásirendszerének felpörgetésével.  


Helyszín: Online ZOOM

10:49 - 11:09 The pursuit of happyness: Why ukrainians are coming to work in Hungary? (EN) | 2. nap
Oksana Borys Foxly | CEO

Helyszín: Online ZOOM

10:50 - 11:30 SZÜNET

Helyszín a hibrid résztvevőknek: CEU Átrium - cateringgel

Helyszín az online résztvevőknek: Online ZOOM

10:50 - 11:30 Hogyan szolgálhatja a VR a HR-t? VRezi – kooperatív csoportos feladat a virtuális valóságban | 1. nap
Meszlényi Zsolt Training Universe | Üzletfejlesztési tanácsadó ,
Horváth Arnold EffSystem | Ügyvezető

Előzetes regisztrációhoz kötött.

Helyszín: CEU 1. emelet 106-os terem.

11:10 - 11:30 A Facebook a recruitment platform | 1. nap
Bánki Attila Vermis | Owner and Co-founder

A Facebook egy rettenetes titán. Beszippant mindent és mindenkit maga körül. A HR nem a következő, hanem egy néhány évvel ezelőtti „áldozat”. A megoldása könnyű, egyszerű, gyors, skálázható, ha úgy nézzük faék egyszerűségű, ha meg máshogy, akkor tűpontos targetálást lehetővé tevő szofisztikált engine. Nézzük meg közelebbről.


Helyszín: Online ZOOM

11:10 - 11:25 Prohuman & Bosch HR vezető - INTERJÚ | 2. nap
Láng Judit Prohuman | Kereskedelmi igazgató

Helyszín: Online ZOOM

11:27 - 11:57 Hátrányból előny: hogyan fordítsunk egy recessziót cégünk javára? | 2. nap
Lehoczky Viktória Jobtain | Szervezetfejlesztési szakértő ,
Köntös Tamás Hireify Kft. | Ügyvezető igazgató ,
Cservenné Boros Andrea Flex | Sr. HR Manager

Szervezetfejlesztési szakértőnk két neves vállalat vezető beosztású képviselőjével fog beszélgetni arról, hogy ki milyen hosszú távú változtatásokra fordította a járvány miatti korlátozások időszakát, inspirációként szolgálva azon cégeknek, akik eddig elsősorban a pillanatnyi akadályok elhárítására fókuszáltak.


Helyszín: Online ZOOM

11:27 - 11:57 Kihívások és buktatók 360 fokban: munkáltatói, személyzeti szolgáltatói, piackutatói és hirdetői szögből körbejárva | 2. nap
Márton Katalin Praktiker Hungary | CSR & HR vezető ,
Palocsay Géza Jófogás / Adevinta Hungary | General Manager ,
Nógrádi József Trenkwalder Hungary | Kereskedelmi igazgató ,
Madar Norbert GKI Digital | Lead consultant & Partner

Helyszín: Online ZOOM

11:32 - 12:02 ’Best practice’ munkaerőpiaci válság idején | 1. nap
Szüle Mária BMW | HR-menedzsment vezető ,
Tóth Csaba LEGO | HR igazgató ,
Juhász Csongor Prohuman | Ügyvezető igazgató ,
Toldi Gábor DTC / SocialTalent | CEO / Partner

Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

11:58 - 12:08 SZÜNET

Helyszín: Online ZOOM

12:04 - 12:24 Szaktudást/kompetenciát veszünk vagy fejlesztünk? | 1. nap
Urbán Anita Güntner-Tata | Stratégiai HR igazgató

Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

12:13 - 12:58 Lehet-e a roma foglalkoztatás a harmadik országbeliek foglalkoztatásának ellenfele? | 2. nap
Jáhny Ákos Get Work | Ügyvezető ,
dr. Both Emőke BAGázs Közhasznú Egyesület | elnök

Régóta dédelgetett célunk, hogy a társadalom legtöbb szereplőjének tudjunk munkát biztosítani, még akkor is, ha ehhez először komoly anyagi és erkölcsi elköteleződés szükséges. Rövid távon ott vannak a külföldi munkavállalók. De mi van a hosszabb távú stratégiákkal? Irányítsuk a fókuszt a roma foglalkoztatásban rejlő lehetőségekre. Milyen távon van esély a győzelemre? Van esély?


Helyszín: Online ZOOM

12:13 - 12:58 Műszakszervezés, munkaidőkeret mint toborzási eszköz? | 2. nap
Orosz Andrea Bosch Magyarország | Human Resources Director ,
Ács László GEWAR CEE Kft | Owner

Helyszín: Online ZOOM

12:26 - 12:41 Ha 2 napon belül nem keresed fel a jelöltet, már szinte biztosan elhelyezkedett | 1. nap
Draskovits Tímea Jófogás / Adevinta Hungary | Chief Revenue Officer - Listing sales

Friss és átfogó kutatási eredmények a kékgalléros álláskeresők szokásairól
Az Adevinta Hungary a GKI Digitallal közösen egy széleskörű kvalitatív és kvantitatív kutatással tárja fel a kékgalléros piacot uraló trendeket, kihívásokat, lehetőségeket mind munkáltatói, mind pedig munkavállalói szempontból körüljárva. A nagyszabású kutatás 2021 augusztusában zárul és az eredmények először a Recruitech BLUE-n lesznek bemutatva.


Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

12:43 - 12:58 Felkészülni a felkészülhetetlenre, avagy hogyan tervezzünk erőforrást egy gyorsan változó környezetben | 1. nap
Bauer Dávid MOL Group | Head of Human Resources

Az előadásban a tervezés és tervezhetőség tematikáját járom körül egy olyan környezetben, ahol rengeteg környezeti tényező változik egyszerre, mégis az üzletmenet leginkább a kiszámíthatóságot igényelné. Mi a teendője ilyen helyzetben a vezetésnek és a HR-nek?


Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

12:58 - 13:00 Zárás | 2. nap
Kutasi Judit Trend FM | Újságíró,főszerkesztő-helyettes,műsorvezető ,
Szabó Szilvia METU / HSZOSZ | Egyetemi docens / Alelnök

Helyszín: Online ZOOM

12:58 - 13:00 Zárás | 1. nap
Kutasi Judit Trend FM | Újságíró,főszerkesztő-helyettes,műsorvezető ,
Szabó Szilvia METU / HSZOSZ | Egyetemi docens / Alelnök

Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

13:00 - 13:30 Networking

Helyszín: CEU Átrium - cateringgel

13:00 - 13:30 Hogyan szolgálhatja a VR a HR-t? VRezi – kooperatív csoportos feladat a virtuális valóságban | 1. nap
Meszlényi Zsolt Training Universe | Üzletfejlesztési tanácsadó ,
Horváth Arnold EffSystem | Ügyvezető

Előzetes regisztrációhoz kötött.

Helyszín: CEU 1. emelet 106-os terem.

08:00 - 08:30 Hogyan szolgálhatja a VR a HR-t? VRezi – kooperatív csoportos feladat a virtuális valóságban
Meszlényi Zsolt Training Universe | Üzletfejlesztési tanácsadó ,
Horváth Arnold EffSystem | Ügyvezető

Egy világszinten is egyedülálló hazai fejlesztést mutatunk be az offline konferencia 30 jelentkezőjének. VRezi programunk már több mint két tucat hazai vállalatnál nyújtott különleges élményt kiválasztási, kompetenciamérési és képzési területeken, résztvevőknek és vezetőknek egyaránt.


Előzetes regisztrációhoz kötött.

Helyszín: CEU 1. emelet 106-os terem.

08:30 - 08:35 Megnyitó
Kutasi Judit Trend FM | Újságíró,főszerkesztő-helyettes,műsorvezető ,
Szabó Szilvia METU / HSZOSZ | Egyetemi docens / Alelnök

Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

08:35 - 08:55 Networking

Helyszín a hibrid résztvevőknek: CEU Átrium - cateringgel

Helyszín az online résztvevőknek: Online ZOOM

09:00 - 09:15 Trendek a kékgalléros toborzás világában
Toldi Gábor DTC / SocialTalent | CEO / Partner

Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

09:17 - 09:42 Külföldi munkaerő-toborzás és foglalkoztatás jelene és jövője 5 év tapasztalata alapján
Bajor László Flex | HR igazgató

Magyarországon továbbra is jelentős a külföldiek foglalkoztatása termelési környezetben. Elsősorban ukrán, szerb munkavállalókról beszélünk, de nem ritka már a Fülöp-szigetekről vagy Vietnámból érkezett munkaerő sem. Rengeteg kérdés merül fel a témában: tényleg nincs már potenciál a magyar munkaerőpiacon? Hiába az alacsony bérigény, ezeknek a munkavállalóknak a körében vajon a szervezést, a szállásoltatást, utaztatást, és helyi extra menedzsment költségeket - legyen szó fordításról és ezen munkavállalók támogatásáról - ténylegesen megéri? Miért nyit egyre több vállalat ebbe az irányba?


Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

09:43 - 09:58 Interjú - Zöldmezős sorozat beruházás
Ruppert Márton dr. SK Battery Hungary | HR Manager

Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

10:06 - 10:21 Busz menedzsment jelentősége a toborzásban és technikái a gyakorlatban
Ronyák László Robert Bosch Power Tool Kft. | Human Resources

A mai világban nem elég a legjobbnak lenni, folyamatosan meg kell újulni ahhoz, megőrizzük vezető pozíciónkat.. Ez igaz a fizikai munkaerő-toborzásra is. Folyamatosan felül kell vizsgálni a toborzási csatornákat és eszközöket, figyelni a munkaerő-piacot, és kihasználni a piaci lehetőségeket, a lehető leggyorsabban.
- Hogyan lehet hatékony toborzást kialakítani buszoztatással?
- Milyen fontos szempontokat kell figyelembe venni, ha új útvonal indítását tervezzük?
Fontos, hogy több alternatívát is ki kell dolgozni és érdemes mindig több hónapra előre gondolkodni. Továbbá figyelembe kell venni a kis településen lakó jelöltek preferenciáit is.


Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

10:22 - 10:34 Chatbotok evolúciója és jövője a fizikai toborzásban
Hujber Tibor ChatBoss Kft. | Ügyvezető

Hogyan teszi lehetővé egy chatbot, hogy reggelre egy előszűrt, kvalivikált shortlist-em legyen leegyeztetett interjú időponttal?


Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

10:36 - 10:48 De miért van ekkora fluktuáció?! – Adatvezérelt HR a hatékonyabb vezetői döntéstámogatásért
Miterliné Kovács Edit NEXON | Humáninformatikai Termékfejlesztő Menedzser & Digitális HR Business Partner

Naponta merülnek fel olyan emberi erőforrás-gazdálkodási kérdések, amelyek kritikusak a versenyképesség megtartásához. Például miért nőtt meg hirtelen a fluktuáció? A válaszok ott vannak a HR-rendszerekben tárolt adatokban, csak a megfelelő mutatószámokra van szükség, hogy időben beazonosítsuk a kedvezőtlen folyamatokat és beavatkozási javaslatot készítsünk elő. A HR döntéstámogatóvá válhat az analitika segítségével.


Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

10:50 - 11:30 SZÜNET

Helyszín a hibrid résztvevőknek: CEU Átrium - cateringgel

Helyszín az online résztvevőknek: Online ZOOM

10:50 - 11:30 Hogyan szolgálhatja a VR a HR-t? VRezi – kooperatív csoportos feladat a virtuális valóságban
Meszlényi Zsolt Training Universe | Üzletfejlesztési tanácsadó ,
Horváth Arnold EffSystem | Ügyvezető

Előzetes regisztrációhoz kötött.

Helyszín: CEU 1. emelet 106-os terem.

11:10 - 11:30 A Facebook a recruitment platform
Bánki Attila Vermis | Owner and Co-founder

A Facebook egy rettenetes titán. Beszippant mindent és mindenkit maga körül. A HR nem a következő, hanem egy néhány évvel ezelőtti „áldozat”. A megoldása könnyű, egyszerű, gyors, skálázható, ha úgy nézzük faék egyszerűségű, ha meg máshogy, akkor tűpontos targetálást lehetővé tevő szofisztikált engine. Nézzük meg közelebbről.


Helyszín: Online ZOOM

11:32 - 12:02 ’Best practice’ munkaerőpiaci válság idején
Szüle Mária BMW | HR-menedzsment vezető ,
Tóth Csaba LEGO | HR igazgató ,
Juhász Csongor Prohuman | Ügyvezető igazgató ,
Toldi Gábor DTC / SocialTalent | CEO / Partner

Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

12:04 - 12:24 Szaktudást/kompetenciát veszünk vagy fejlesztünk?
Urbán Anita Güntner-Tata | Stratégiai HR igazgató

Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

12:26 - 12:41 Ha 2 napon belül nem keresed fel a jelöltet, már szinte biztosan elhelyezkedett
Draskovits Tímea Jófogás / Adevinta Hungary | Chief Revenue Officer - Listing sales

Friss és átfogó kutatási eredmények a kékgalléros álláskeresők szokásairól
Az Adevinta Hungary a GKI Digitallal közösen egy széleskörű kvalitatív és kvantitatív kutatással tárja fel a kékgalléros piacot uraló trendeket, kihívásokat, lehetőségeket mind munkáltatói, mind pedig munkavállalói szempontból körüljárva. A nagyszabású kutatás 2021 augusztusában zárul és az eredmények először a Recruitech BLUE-n lesznek bemutatva.


Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

12:43 - 12:58 Felkészülni a felkészülhetetlenre, avagy hogyan tervezzünk erőforrást egy gyorsan változó környezetben
Bauer Dávid MOL Group | Head of Human Resources

Az előadásban a tervezés és tervezhetőség tematikáját járom körül egy olyan környezetben, ahol rengeteg környezeti tényező változik egyszerre, mégis az üzletmenet leginkább a kiszámíthatóságot igényelné. Mi a teendője ilyen helyzetben a vezetésnek és a HR-nek?


Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

12:58 - 13:00 Zárás
Kutasi Judit Trend FM | Újságíró,főszerkesztő-helyettes,műsorvezető ,
Szabó Szilvia METU / HSZOSZ | Egyetemi docens / Alelnök

Helyszín: CEU Auditórium és online ZOOM

13:00 - 13:30 Networking

Helyszín: CEU Átrium - cateringgel

13:00 - 13:30 Hogyan szolgálhatja a VR a HR-t? VRezi – kooperatív csoportos feladat a virtuális valóságban
Meszlényi Zsolt Training Universe | Üzletfejlesztési tanácsadó ,
Horváth Arnold EffSystem | Ügyvezető

Előzetes regisztrációhoz kötött.

Helyszín: CEU 1. emelet 106-os terem.

08:00 - 08:05 Megnyitó
Kutasi Judit Trend FM | Újságíró,főszerkesztő-helyettes,műsorvezető ,
Szabó Szilvia METU / HSZOSZ | Egyetemi docens / Alelnök

Helyszín: Online ZOOM

08:05 - 08:25 Munkaerőpiaci kilátások a koronavírus-válság után
Madár István Portfolio | Vezető elemző

A koronavírus-járvány előtt a magyar gazdaság egyik legfőbb jellemzője a ciklikus, strukturális és demográfiai tényezőkkel egyszerre táplált munkaerőhiány volt.  A 2020-as válság globálisan és Magyarországon is alaposan megkavarta a helyzetet. Milyen 2021-ben a munkaerőpiaci nagy kép, és mi várhat ránk a következő években?


Helyszín: Online ZOOM

08:28 - 08:43 Szakmunkások fejvadászata
Bodor Fruzsina Prohuman | Recruitment Team Leader

A kékgalléros munkaerőhiány az elmúlt években egyre fokozódó problémát jelent a termelő cégek életében. A hiány, illetve a másik oldalon jelentkező fokozódó kereslet arra készteti a munkaerőpiaci szereplőket, hogy a tradicionális toborzási csatornák és módszertanok helyett új, hatékony és gyors megoldásokat fejlesszenek ki. 

Szolgáltatóként egyaránt fontos számunkra, hogy a partnereink teljesíteni tudják a létszám igényeiket, illetve hogy a jelöltjeinknek segíteni tudjunk egy szuper munkahely megtalálásában. Ehhez azonban el kell hozzájuk jutnunk - az előadás keretein belül megvizsgáljuk, hogy milyen formában kellett és lehet a szellemi területeken már bejáratott fejvadászat módszertanokat implementálni, s megváltoztatni, testreszabni azokat a fizikai target csoportok hatékony elérése érdekében.


Helyszín: Online ZOOM

08:28 - 08:43 Dolgozói személyszállítás. Jobban, okosabban, gazdaságosabban.
Kalincsák László MAMOKA Trans | Üzletfejlesztési vezető

Mi történik, ha komoly informatikai háttérrel támogatjuk a dolgozók buszos utazását?

GPS alapú nyomkövetés valós időben, NCF kártyás beléptető, automatizált igényleadás, pontos km elszámolás, havi riportok, digitális teljesítésigazolás, sofőr alkalmazás, utas applikáció, menetrend kijelzők. Ha kíváncsi a részletekre csatlakozzon on-line előadásunkhoz!


Helyszín: Online ZOOM

08:28 - 08:43 Műszakszervezés és feladatkezelés a termelésben
Katona Tamás T-Systems | Digitális Transzformációs szakértő

Bár ma már szinte mindenki okostelefont használ, számos dolgozót elkerültek a digitális transzformáció első hullámai. Microsoft Teams eszközeivel növelhető a hatékonyság, átláthatóbbá tehető a tevékenység, és jobban bekapcsolhatók e dolgozók a cég életébe, elkötelezettebbé tehetők. Eszközök toborzóknak, projektkezelés, közös időbeosztás.


Helyszín: Online ZOOM

08:48 - 09:08 Networking

Helyszín: Online ZOOM

09:09 - 09:25 Gondoskodó munkáltató - Interjú Szigeti Barbarával
Szigeti Barbara Magyarország, Tesco Global – Áruházak Zrt. | Működési HR vezető

Helyszín: Online ZOOM

09:27 - 09:42 Hogyan válassz munkaerő-kölcsönzőt?
Czellecz Zoltán Work Force | Operációs igazgató

 

A munkaerőért folytatott verseny egyre kiélezettebb, új országok piacai nyílnak  meg, idehaza pedig változatlanul több száz munkaerő-kölcsönző kínálja  szolgáltatásait. Ilyen körülmények között beszerző, vagy épp HR-es legyen a  talpán, aki körültekintően, objektív összehasonlítással tud kölcsönbeadót  választani. Lehetséges? Szerintem igen.


Helyszín: Zoom Online

09:27 - 09:42 Jelen-lét a kékgalléros foglalkoztatásban
Fekete Edina Pannon-Work | Kirendeltségvezető

A probléma:

         o Munkaerőhiány, amire eddig a 3. országbeliek jelentették a megoldást.

Miért Jelen-lét az előadás címe?

        o Mert a pandémiából, és az utóbbi másfél évből a kézmosáson kívül egy nagyon fontos dolgot megtanultunk: A jelenből lehet kiindulni!

Megoldás:

       o Egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a csoportmunkára, a teamekre és a közösségi élményre. A 3. országbeliek beillesztése és a kezdeti integrálás mellett egyre fontosabb a folyamatos törődés a régi és új dolgozóknál egyaránt.


Helyszín: Online ZOOM

09:27 - 09:42 A HR tevékenységek adatvédelmi dilemmái
Potó István dr. Pensum | Jogi, szervezetfejlesztési tanácsadó

A 2016. május 24-én hatályba lépett általános adatvédelmi rendelet a kétéves türelmi idő dacára a munkaerő toborzással foglalkozó gazdasági társaságokat váratlanul érte. A formális megfelelésen túl immár szükség van arra, hogy az adatkezelő működése során folyamatosan bizonyítani tudja, adatkezelése megfelel a rendelet szigorú előírásainak. Az előadás olyan lehetséges, a munkaügyi adatkezeléshez kapcsolódó dilemmákat vet fel, amelyek látszólag a szervezeti működés akadályai, ám a jogi megfelelés, megfelelő szervezeti stratégia és intézkedések mellett a hatékonyság, folyamatosan változó igényeknek való megfelelés szolgálatába állítható…


Helyszín: Online ZOOM

09:47 - 10:02 People management a fizikai munkaerő megtartásának szolgálatában
Gyarmati Szilvia WHC | Fizikai munkaerő kölcsönzés és közvetítés üzletágvezető

Mit is jelent a people management szolgáltatói oldalról?
Mekkora befolyása van egy szolgáltatói , célzott people managementnek egy adott szervezet hatékonyságára? Hogyan válhatnak ezek az intézkedések a humán erőforrás menedzsment kulcsfontosságú részeivé?
Munkaerő kölcsönzés és ma már a  munkaerő közvetítés terén is egyre nagyobb szerepet kell adnunk a people management hatékony eszközeinek. A szolgáltatások megfelelő színvonalon történő megvalósítása az utóbbi években megköveteli, hogy az eddig másodlagos kiegészítő feladatokra még fokozottabb figyelmet fordítsunk. Hogy mi ezek a tevékenységek? A  klasszikus munkáltatói people management feladatok mellett ( munkáltatói márkaépítés, kompenzáció, teljesítményértékelés, biztonság, munkavállalói motiváció, elkötelezettség stb.stb) főként kölcsönzött állományok foglalkoztatásánál , nagy figyelmet kell fordítanunk a gyárkapun kívüli tevékenységekre:  utaztatás, szállásoltatás, kiemeltebb ügyfélkezelés , jóléti támogatások,  relokációs folyamatok külföldi munkavállalók esetén.


Helyszín: Online ZOOM

09:47 - 10:02 Kékgalléros toborzás virtuális rendezvényen - működik?
Hajdú Csongor JOB4me, a Virtuális Állásbörze | Főszerkesztő ,
Bányai Nikoletta JOB4me, a Virtuális Állásbörze | PR menedzser

A feje tetejére állt a toborzási piac, és mi páholyból élvezhettük. A jól bevált eszközök sok esetben csődöt mondanak, óriási a bizonytalanság, folyamatos megújulást kíván tőlünk a piac változása, és különösen igaz mindez kékgalléros területen. A JOB4me Virtuális Állásbörze szervezőiként a toborzási rendezvények átalakulásának, sőt, átalakításának sűrűjében voltunk (és vagyunk jelenleg is), ezáltal elképesztő mennyiségű tapasztalatot halmoztunk fel. Hogyan tudod eredményesen beépíteni a (virtuális) állásbörzéket a toborzás-kiválasztási folyamataidba? Érdemes egyáltalán foglalkoznod ezzel a platformmal, ha főként kékgalléros területre toborzol? Pro és kontra érveket, valamint gyakorlati tippeket hozunk, hogy valós képet tudj alkotni a virtuális rendezvényekről.


Helyszín: Online ZOOM

10:07 - 10:22 Dolgozói személyszállítás. Jobban, okosabban, gazdaságosabban.
Kalincsák László MAMOKA Trans | Üzletfejlesztési vezető

Mi történik, ha komoly informatikai háttérrel támogatjuk a dolgozók buszos utazását?

GPS alapú nyomkövetés valós időben, NCF kártyás beléptető, automatizált igényleadás, pontos km elszámolás, havi riportok, digitális teljesítésigazolás, sofőr alkalmazás, utas applikáció, menetrend kijelzők. Ha kíváncsi a részletekre csatlakozzon on-line előadásunkhoz!


Helyszín: Online ZOOM

10:07 - 10:22 Adatvédelem kontra üzleti érdekek - GDPR a tömeges toborzásban
Furjánné Szabó Tímea Jobtain | Üzletfejlesztési és adatvédelmi tanácsadó

Minél több személyes adathoz fér hozzá egy cég, annál nehezebb dolga van azok biztonságos kezelését illetően. A tömeges toborzás az egyik legjobb példája ennek, előadásomban pedig körüljárjuk a lehetőségeket, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta adatai is védve legyenek.


Helyszín: Online ZOOM

10:07 - 10:22 Pénzügyi biztonság növelése fizetésemelés nélkül
Radák Bence Salarify | Ügyvezető

Mára temérdek kutatás és gyakorlati tapasztalat is áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy a munkavállalók pénzügyi biztonságát nem kizárólag pénzbeli juttatásokkal tudjuk növelni. A klasszikus cafeteria elemeken kívül, egyre inkább előtérbe helyeződnek az új, adminisztrációt nem igénylő digitális megoldások.


Helyszín: Online ZOOM

10:24 - 10:34 SZÜNET

Helyszín: Online ZOOM

10:36 - 10:44 A kiszámíthatóság, a biztonság és a munkáltatói márka szerepe most nagyon kifizetődő
Palocsay Géza Jófogás / Adevinta Hungary | General Manager

Helyszín: Online ZOOM

10:49 - 11:09 A fluktuáció nem HR probléma!
Forgács Judit fOrgXpert International Kft. | Ügyvezető igazgató

Helyszín: Online ZOOM

10:49 - 11:09 Ajánlási trendek kékgalléros munkakörnyezetben
Uzsák András Firstbird | Customer Success Manager

Az ajánlási rendszerek régóta az egyik leghatékonyabb toborzási csatorna a toborzási eszköztárban. Sokan a díjak egekbe emelésétől várják a sikert. Közel 200 HR szakember válasza alapján osztunk meg benchmark adatokat és legjobb gyakorlatokat miként lehet eredményesen hatékonyságot növelni a cég ajánlásirendszerének felpörgetésével.  


Helyszín: Online ZOOM

10:49 - 11:09 The pursuit of happyness: Why ukrainians are coming to work in Hungary? (EN)
Oksana Borys Foxly | CEO

Helyszín: Online ZOOM

11:10 - 11:25 Prohuman & Bosch HR vezető - INTERJÚ
Láng Judit Prohuman | Kereskedelmi igazgató

Helyszín: Online ZOOM

11:27 - 11:57 Hátrányból előny: hogyan fordítsunk egy recessziót cégünk javára?
Lehoczky Viktória Jobtain | Szervezetfejlesztési szakértő ,
Köntös Tamás Hireify Kft. | Ügyvezető igazgató ,
Cservenné Boros Andrea Flex | Sr. HR Manager

Szervezetfejlesztési szakértőnk két neves vállalat vezető beosztású képviselőjével fog beszélgetni arról, hogy ki milyen hosszú távú változtatásokra fordította a járvány miatti korlátozások időszakát, inspirációként szolgálva azon cégeknek, akik eddig elsősorban a pillanatnyi akadályok elhárítására fókuszáltak.


Helyszín: Online ZOOM

11:27 - 11:57 Kihívások és buktatók 360 fokban: munkáltatói, személyzeti szolgáltatói, piackutatói és hirdetői szögből körbejárva
Márton Katalin Praktiker Hungary | CSR & HR vezető ,
Palocsay Géza Jófogás / Adevinta Hungary | General Manager ,
Nógrádi József Trenkwalder Hungary | Kereskedelmi igazgató ,
Madar Norbert GKI Digital | Lead consultant & Partner

Helyszín: Online ZOOM

11:58 - 12:08 SZÜNET

Helyszín: Online ZOOM

12:13 - 12:58 Lehet-e a roma foglalkoztatás a harmadik országbeliek foglalkoztatásának ellenfele?
Jáhny Ákos Get Work | Ügyvezető ,
dr. Both Emőke BAGázs Közhasznú Egyesület | elnök

Régóta dédelgetett célunk, hogy a társadalom legtöbb szereplőjének tudjunk munkát biztosítani, még akkor is, ha ehhez először komoly anyagi és erkölcsi elköteleződés szükséges. Rövid távon ott vannak a külföldi munkavállalók. De mi van a hosszabb távú stratégiákkal? Irányítsuk a fókuszt a roma foglalkoztatásban rejlő lehetőségekre. Milyen távon van esély a győzelemre? Van esély?


Helyszín: Online ZOOM

12:13 - 12:58 Műszakszervezés, munkaidőkeret mint toborzási eszköz?
Orosz Andrea Bosch Magyarország | Human Resources Director ,
Ács László GEWAR CEE Kft | Owner

Helyszín: Online ZOOM

12:58 - 13:00 Zárás
Kutasi Judit Trend FM | Újságíró,főszerkesztő-helyettes,műsorvezető ,
Szabó Szilvia METU / HSZOSZ | Egyetemi docens / Alelnök

Helyszín: Online ZOOMVedd meg jegyed most!