recruiTECH - "Hónapról-hónapra növekszik a pályázóink bérigénye" - Interjú Dvorácskó Dórával (Jysk)
× Programok Jegyek Előadók Belépés Blog Szponzorok Kapcsolat recruiTECH

blog bejegyzés

"Hónapról-hónapra növekszik a pályázóink bérigénye" - Interjú Dvorácskó Dórával (Jysk)

2023-08-17

Vedd meg jegyed most!

Mi jelenti most a legnagyobb kihívást a kékgalléros foglalkoztatásban?

Habár a JYSK, a kiskereskedelemben nem, mint tipikus kékgalléros foglalkoztató van jelen, általánosságban elmondható a foglalkoztatással kapcsolatban, hogy a megváltozott gazdasági környezet óriási kihívások elé állít minden foglalkoztatót. A megnövekedett inflációt és az élelmiszer árak emelkedését a bérekben és juttatásokban is követni kell.

Milyen változásokat látsz a toborzásban és a munkaerőpiaci tendenciákban?

Jóval kevesebb jelentkező adja be pályázatát a nyitott pozíciókra. Ez kifejezetten jellemző Budapesten és a vidéki nagyvárosokban. A potenciállal rendelkező jelöltek napok alatt elkelnek a piacon, óriási a verseny értük. A munkahelyváltási kedv újra felélénkült, sikeresen szólítunk meg jelölteket aki hajlandóak a váltásra.

Mit vársz az infláció hatásától? Mennyire befolyásolja az infláció a bérversenyt?

Egyértelmű hatásait érezzük a bérekkel kapcsolatban az inflációnak. Hónapról-hónapra növekszik a pályázóink bérigénye, ami alap higiéniai faktor lett a pályázóink részéről.

Termelő területen mennyire van fókuszban a munkavállalói egészségmegőrzés? Milyen lehetőségek, megoldások vannak, mennyire a HR vagy a munkavédelem dolga?

A JYSK egy kereskedelmi profillal rendelkező vállalat. Erre a kérdésre ebből az aspektusból tudok válaszolni. A COVID óta kifejezetten fontos, hogy odafigyeljünk egészségmegőrzés szempontból is dolgozóinkra, minden munkavállaló számára nagy összegű magán egészségügyi csomagot biztosítunk egy országosan elérhető egészségbiztosítónál, így segítve a kollégákat, hogy eljussanak a megfelelő szűrővizsgálatokra, laborra, vagy kisebb műtétekre.

Milyen kihívásokat és lehetőségeket látsz az automatizáció térnyerésével kapcsolatban?

A vásárlási szokások változnak, de véleményem szerint Magyarországon inkább a fizikai kontaktust igénylő vásárlás fog hódítani a következő néhány évben is.

Hogyan ítéled meg, lehet-e harmadik országbeliek nélkül toborozni és létszámot növelni ma Magyarországon kékgalléros területen?

A kereskedelemben nem hiszem, hogy van erre reális esély. Fontos a vásárlóink számára, hogy kommunikálni tudjanak az értékesítőkkel.

Mi volt az eddigi legnagyobb szakmai kihívás számodra?

Megfelelni a folyamatosan változó környezet okozta kihívásoknak.

Mivel motiválod magadat és a csapatodat?

A szakma szeretete és a JYSK vállalati kultúrája kellő alapot biztosít, hogy a nehezebb időkben is magabiztosan álljunk a kihívások elé. Fontos, hogy őszintén tudjunk beszélni a nehézségekről is.

Köszönjük a válaszokat Dvorácskó Dórának, a Jysk Területi vezetőjének!