recruiTECH - Interjú Ács-Varga Edittel, a Wahl Hungária HR csoportvezetőjével
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Belépés recruiTECH

blog bejegyzés

Interjú Ács-Varga Edittel, a Wahl Hungária HR csoportvezetőjével

2020-10-22

Vedd meg jegyed most!

Van-e értelme összehasonlítani a 2008-as pénzügyi válság szervezetekre gyakorolt hatását a mostanival? Mik a tanulságok, amelyek meghatározzák a 2021-es évet?

Véleményem szerint nincs értelme, a jelenlegi helyzet ugyan minden céget és szegmenset érint, de a munkáltatók sokkal nyitottabbak a kihívásokra, szinte kész megoldásokkal rendelkeznek, a felkészültség sokkal inkább jellemző, mint az, hogy gyors döntéseket hoznak, ami nem feltétlenül viszi előre a szervezetet.

Hol és hogyan tud választ kapni a pandémia okozta kihívásokra egy HR specialista?

Személyes véleményem, hogy ezekben a helyzetekben nagyon fontos, hogy a hiteles információkat megosszuk, erre alkalmas lehet akár egy HR fórum vagy egy konferencia, ahol olyan szakemberek adnak támogatást, akik hitelt érdemlően tudnak segítséget nyújtani, én minden esetben megkeresem a leghitelesebb fórumot, és azokat a szakembereket, akik tudására támaszkodhatok.

Miként alakulnak az automatizációs beruházások kékgalléros környezetben, és befolyásolta-e a COVID-19 ezeket a folyamatokat?

A Wahl Hungária Kft. a folyamatos fejlődés irányában évek óta elkötelezett, a management minden ezirányú kezdeményezést támogat, és kiemelet figyelmet fordít erre. Az automatizáció jelenleg cégünknél kiemelt figyelmet kapott és nagy lehetőségként éljük meg.

Van-e bármilyen pozitív aspektusa a mögöttünk lévő időszaknak, és ha igen, akkor melyek ezek?

Az alap működésünket megerősítette ez az időszak, egy csapatként oldjuk meg a kihívásokat és a managementtől egy csapatként kapunk támogatást minden olyan fejlesztésre vagy megoldási javaslatra, ami a mindennapi munkánkat viszi előre.

Mi a legnagyobb tanulság az elmúlt 6-8 hónapból?

Egy szervezetben mindig jöhetnek, és jönni is fognak váratlan helyzetek, arra kell tudatosan felkészülni, hogy megoldások legyenek, és egy szervezet minden szinten készen álljon ezekre.

Köszönjük a válaszokat Ács-Varga Editnek, a Wahl Hungária HR csoportvezetőjének!