recruiTECH - Ismerd meg 2020-as BLUE előadóinkat! - Ágoston László
× Programok Jegyek Előadók Belépés Blog Szponzorok Kapcsolat recruiTECH

blog bejegyzés

Ismerd meg 2020-as BLUE előadóinkat! - Ágoston László

2020-11-05

Ipar 4.0 hatása a munkaerőigényekre a közeli jövőben


Miről fog szólni László előadása?

Hogyan őrizzük meg vezető szerepünket és maradjunk versenyképesek egy felgyorsult igényeken alapuló autóiparban, amelyet a munkaerőpiac kihívásai is erősen befolyásolnak?

A válasz a 4. ipari forradalom, az automatizálás és a digitalizálás világában keresendő.

Ipar 4.0, automatizáció, robotizáció… Hangzatos szavak, de mi mögöttük a valóság? Az ipari automatizáció folyamatosan zajlik, az viszont továbbra is kérdés, milyen mértékben alakítja át a jelenlegi termelési gyakorlatot a technológia rövidtávon. Lehet-e, érdemes-e Magyarországon jelentősebb robotizációról beszélni a termelésben? Milyen hatások várhatóak rövidtávon a területen, milyen mértékben és miként érintik ezek a fejlesztések a munkaerőigényeket 1-3 év távlatában? Magyarország alacsony költségen képes termelni a legtöbb szektorban. A technológia hatással lesz és alakítani fogja versenyképességünket, ezáltal új elvárásokat támasztva a teljes munkaerőpiaccal szemben.

Vedd meg jegyed most!


Ágoston László

ál

Ágoston László 2001-ben villamosmérnökként végzett, amelyet követően telekommunikációs, szolgáltatói szektorban helyezkedett el először.

A nagy váltás 2008-ban következett be, amikor projektvezetőként csatlakozott a Continental budapesti gyárához. Karrierjében rövid időn belül gyors változások jöttek: termelés és mérnökség vezetői pozíciókban járult hozzá a területének növekedéséhez, valamint sikereihez. Az elért eredmények meghozták azt a lehetőséget is, hogy a Continental egyik csehországi gyárában bizonyíthatta képességeit egy projektvezetői csapat felépítésével és az érkező projektek sikeres bevezetésével. A 3 éves kiküldetés után 2018-ban került jelenlegi ipari mérnökségi igazgató pozíciójába, ahol legfőbb feladatai közé tartozik a gyári digitalizációs és ipar 4.0 fejlesztések vezetése, valamint a projekt és mérnöki feladatok szakmai koordinációja, támogatása.