recruiTECH - "A munkavédelem dolga elsősorban, hogy ügyeljen a biztonságos és egészséges munkakörülményekért" - Interjú Göltl Viktorral (WHC)
× Programok Jegyek Előadók Belépés Blog Szponzorok Kapcsolat recruiTECH

blog bejegyzés

"A munkavédelem dolga elsősorban, hogy ügyeljen a biztonságos és egészséges munkakörülményekért" - Interjú Göltl Viktorral (WHC)

2023-08-30

Vedd meg jegyed most!

Mi jelenti most a legnagyobb kihívást a kékgalléros foglalkoztatásban?

Továbbra is a toborzás és a megtartás/alacsony, 10% alatti fluktuáció elérése

Milyen változásokat látsz a toborzásban és a munkaerőpiaci tendenciákban?

Egyértelmű szakmai változás a harmadik országbeli munkavállalók toborzása, beillesztése

Mit vársz az infláció hatásától? Mennyire befolyásolja az infláció a bérversenyt?

Béremelést várok, de nem abban a mértékben, amekkora a 2023-as évben az infláció mértéke volt. egyértelmű azonban, hogy a bérverseny továbbra is erős/erősödik

Termelő területen mennyire van fókuszban a munkavállalói egészségmegőrzés? Milyen lehetőségek, megoldások vannak, mennyire a HR vagy a munkavédelem dolga?

A munkavállalói egészségmegőrzés ugyanolyan fókuszban van 2023-ban, mint amilyen fókuszban volt 2022-ben. A munkavédelem dolga elsősorban, hogy ügyeljen az ergonomikus, biztonságos és egészséges munkakörülményekért. Másodsorban pedig a munkavállaló felelőssége, hogy megőrizze a saját egészségét.

Milyen kihívásokat és lehetőségeket látsz az automatizáció térnyerésével kapcsolatban?

A munkavégzést támogató és/vagy a nehéz-piszkos-veszélyes munkafolyamatok elvégzésének gépesítése nagyszerű dolog, pláne akkor, ha emellett a munkavállalók magasabb hozzáadott értékű munkafolyamatok elvégzését sajátítják el.

Hogyan ítéled meg, lehet-e harmadik országbeliek nélkül toborozni és létszámot növelni ma Magyarországon kékgalléros területen?

Az összes magyarországi munkaerő piaci dinamikát figyelembe véve nem lehet hatékonyan létszámot növelni ma Magyarországon kékgalléros területen

Mi volt az eddigi legnagyobb szakmai kihívás számodra?

Nem tudok kiemelni egyet, minden napnak megvan a maga baja

Köszönjük a válaszokat Göltl Viktornak, a WHC Ltd. Ügyvezetőjének!