recruiTECH - A titok: az egyszerűsítés - Szakmai interjú Deliága Ákossal
× Programok Jegyek Előadók Belépés Blog Szponzorok Kapcsolat recruiTECH

blog bejegyzés

A titok: az egyszerűsítés - Szakmai interjú Deliága Ákossal

2022-09-21

Miért tartod fontosnak, hogy a Talk-A-Bot megjelenjen a recruiTECH BLUE-n?

Mind a toborzásban és a toborzási kommunikációban, mind az onboardingban, valamint átfogóan a HR munkafolyamatok digitalizációjában élenjáró cég vagyunk. Olyan különböző ügyfelek számára nyújtunk HR digitalizációs megoldásokat, mint a csupán 200 főt foglalkoztató ismert primőrárú-készítő vállalat, vagy a 15 ezres foglalkoztatottal rendelkező ipari világmárka. Mindezen színes és napi szinten gazdagodó tapasztalat és elkötelezettség birtokában kötelességünknek éreztük, hogy itt legyünk és átadjuk ezeket tapasztalatokat az érdeklődőknek.

Milyen szerepet vállal a cég a magyar munkavállalók digitális érzékenyítését illetően?

Idén nyáron ünnepeltük a hatodik születésnapunkat - a cég fiatal kora ellenére mára az ország az egyik legkiemelkedőbb mesterséges intelligenciával és digitalizációval foglalkozó vállalata lett. Évente többezer munkavállaló számára készítjük és fejlesztjük rendszerünket, emellett pedig minden lehetőséget megragadunk, ahol a digitalizáció előnyeit bemutathatjuk a végfelhasználónak. Munkatársaink egyetemek felkérésére órákat adnak, továbbá képviseljük magunkat az IVSZ, valamint a Startup Hungary vezetőségében, HR konferenciákra járunk, fiatal női vállalkozók számára indítottunk a FIVOSZ-szal és a Rakuten-nel versenyt, szoros az együttműködésünk a CEU inkubációs központjával, szóval, ahol csak lehet, ott tartunk előadást, mutatunk be esettanulmányokat, konkrét tapasztalatokat és élményeket.

![1](image)

Mik a tapasztalatok, melyek a legnagyobb kihívások a kékgalléros környezetben az applikációs megoldásokat illetően?

A legfontosabb kihívás elérni és motiválni őket a munkájukkal és a munkáltatójukkal kapcsolatos technológia használatára. Itt is az egyszerűsítés a titok, mert annál jobb a digitalizációs megoldás, minél inkább készségszinten tudja azt használni a kékgalléros munkavállaló. Teljesen felesleges neki, de akár a fehérgallérosoknak is, az egyre összetettebb algoritmusokról, deep learning és egyéb technológiai eszközökről és működésükről beszélni. Miért jó ez neki és hogyan tudja minél egyszerűbben használni a hétköznapokban - ez a titok nyitja.

Milyen megoldások adhatóak ezekre a kihívásokra?

Ha élményszerűvé tudjuk tenni az érintettek számára, hogy a saját mobilján keresztül tudja akár egy esti sörözés során a baráti körének megmutatni, milyen pozíciók nyitottak a cégénél, vagy ha két kattintással tudja ajánlani a mellette ülő barátját a munkára, akkor az jó irány. De ilyen egyszerű élményúttal rendelkező az onboarding, a tréninganyagok és a tesztek is, vagy a legtöbb HR osztályt joggal és okkal lázba hozó dolgozói elégedettség felmérése, amelynek válaszait gyorsan és másodpercek alatt grafikailag illusztrálva értékeli ki a rendszer.

Köszönjük a válaszokat Deliága Ákosnak, a Talk-A-Bot Társalapító CEO-jának.

logo-1.png