recruiTECH - "Visszatérő téma a munkaerő toborzásának és megtartásának problémája" - Interjú Bogdán Szilviával
× Programok Jegyek Előadók Belépés Blog Szponzorok Kapcsolat recruiTECH

blog bejegyzés

"Visszatérő téma a munkaerő toborzásának és megtartásának problémája" - Interjú Bogdán Szilviával

2022-08-09

Vedd meg jegyed most!

Milyen gazdasági kilátásokat prognosztizáltok az idei évre?

Az erősödő infláció, a világgazdaságot érintő események hatásai minden területen érzékelhetők, a bizonytalanság pedig megnehezíti a tervezést. A korábbi módszereket felváltja a rugalmas tervezés, a rizikófaktorok felismerése, alternatívák kidolgozása. A NEXON eredményeit nézve jól alkalmazkodtunk a változásokhoz, az első félévben a körülményeket is figyelembe véve jól teljesítettünk.

Hogyan hat a munkaerőpiacra a jelenlegi helyzet?

A COVID óta jelentős átrendeződés figyelhető meg a munkaerőpiacon. A munkavállalók tudatosan és komoly elvárásokkal mozdulnak a magasabb béreket, jobb feltételeket ígérő munkáltatók felé. A megtartási politikának kiemelt eleme lett a bérek versenyképességének és a belső méltányosságnak a folyamatos felülvizsgálata. Mindemellett érezzük azt is, hogy a munkáltató stabilitása felértékelődött. Számítunk olyan területekre, ahol a munkaerőkeresleti piac át fog alakulni a munkaerő-kínálat irányába – itt várhatóan a munkakörülmények elé kerül majd a stabilitás a munkavállalók prioritásai között.

Jelenleg mi a legégetőbb téma a kék galléros foglalkoztatók perspektívájából?

Ügyfeleinkkel beszélgetve visszatérő téma a munkaerő toborzásának és megtartásának problémája, a munkavállalói elégedettség növelése, mindez a gyorsan változó körülményekhez való alkalmazkodásba ágyazva. Kiemelt figyelmet kap a felsővezetésben a humán erőforrás, erős az igény arra, hogy átláthatóvá, számszerűsíthetővé tegyék a vezetők és a HR-esek a döntéseket megalapozó javaslatokat. Fontos egyszerűsíteni a munkavállalók hétköznapjainak adminisztrációját, és üzleti nyelvre fordítva megalapozni a párbeszédet a munkavállalók, a HR és a felső vezetés között.

Miért tartjátok fontosnak, hogy eljöjjetek a recruiTECH BLUE-ra?

A konferencián számos kiemelt partnerünk vesz részt, így fontosnak tartjuk, hogy ezen a fórumon is találkozzunk velük. Itt is beszéljünk arról, hogy milyen kérdések és problémák foglalkoztatják őket, hogy fejlesztéseinket abba az irányba mozdítsuk.

Miben gondoljátok másnak ezt a rendezvényt, mint a többi HR témát érintő szakmai eseményt?

Tavaly vettünk részt először a konferencián, tetszett a szakmaisága, sokat tanultunk. Mindemellett a minősége és tematikája illeszkedik a NEXON küldetéséhez, a HR szakma érettségének támogatásához.

Köszönjük a válaszokat Bogdán Szilviának, a Nexon HR-igazgtatójának !