recruiTECH - dr. Simon Balázs
× Programok Jegyek Előadók Belépés Blog Szponzorok Kapcsolat recruiTECH

dr. Simon Balázs

Humánia HRS Group Zrt. | Társalapító, jogi és kommunikációs igazgató

Az 1994-ben alapított szövetkezet háromtagú igazgatósági tagjaként az eltelt majd 25 évben egy vidéki, feltörekvő iskolaszövetkezetből 2011-re az ország piacvezető iskolaszövetkezetét építették fel, amely ezt a pozícióját taglétszáma és éves árbevétele tekintetében máig őrzi. Humánia HRS Group Zrt. - alapító, társtulajdonos, jogi és kommunikációs igazgató (2001-)
Az országban működő több mint négyszáz munkaerő-kölcsönző cég közül a Humánia a 17., a cégcsoport teljes portfoliójának árbevételét tekintve a 8. legnagyobb személyzeti szolgáltató. Felelőségi körébe jelenleg a belső képzések, a külkapcsolatok és a jogi megfelelőség tartozik. Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) - főtitkár (2005-2019); szakmai alelnök (2019-)
A szervezet Magyarország egyik legsikeresebb érdekképviseleti szövetsége, amely elérte, hogy az iskolaszövetkezetek önálló szabályozást kaptak. Jelenleg a (jog)szakmai kapcsolatok fejlesztésén és jogszabályelőkészítéseken dolgozik, főtitkárként a szervezet gazdálkodásáért, integritásáért és jogszerű működéséért is felelt. Magyar Munkaerőkölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) - elnökségi tag (2010-), elnök (2017-18 és 2023-)
A szervezet aktív tevékenysége is hozzájárult a munkaerő-kölcsönzés hazai elterjedéséhez és megszilárdulásához, valamint a jogellenesen működő cégek hitelrontó tevékenységének visszaszorítását biztosító jogszabályi környezet kialakításához.
Az atipikus foglalkoztatási formák egyik elismert hazai szakértőjeként a diákmunka és munkaerő-kölcsönzés témakörben rendszeresen nyilatkozik, publikál, illetve kérik fel konferencia-előadások megtartására.


Vedd meg jegyed most!

Előadások:

 • Külföldi munkavállaló Magyarországon | Kerekasztal, Időpont: 10:00 - 10:20

  Helyszín: SocialTalent terem 1. emelet

  Magyarországon a külföldi munkavállalók foglalkoztatása már évek óta megszokott, számuk folyamatosan nő. Kerekasztal-beszélgetésünkön a határon túlról érkező munkavállalók kikölcsönzésével, az Employer of Record szolgáltatásnyújtásával, és a külföldi munkavállaló Magyarországon történő munkavégzésével foglalkozunk. A témának külön aktualitást ad, hogy a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról szóló törvény 2023. november elsején lép életbe.
  Milyen kérdésekre kaphat választ kerekasztal-beszélgetésünkön?
  Milyen szabályozási eltérések vannak a küldő országok szerint a munkavállalók kikölcsönzése esetében?
  Milyen HR feladatok merülnek fel a határon túlról érkező munkavállalók kikölcsönzésekor?
  Milyen költségei vannak a határon túliak alkalmazásának?
  Mit takarnak a gyors nemzetközi terjeszkedésben gondolkodó társaságok körében népszerű Employer of Record (EoR) szolgáltatások?
  Milyen munkajogi és adójogi kockázatok merülhetnek fel az EoR szolgáltatás nyújtásával, illetve igénybevételével kapcsolatban?
  Hogyan alkalmazható a külföldi munkajog magyar, más európai uniós tagállami, illetőleg harmadik országbeli állampolgárok esetében?
  Hogyan érvényesülnek a külföldi munkajogi szabályok magyarországi munkavégzés esetén?
  A külföldi munkavállaló kikölcsönzésével, a Global Mobility kérdéskörével a 2023. október 10-12. között megrendezésre kerülő Magyar Munkajogi Konferenciánkon kiemelten foglalkozunk. A mostani kerekasztal-beszélgetés egy rövid kivonatát képezi a konferencia programjának.