recruiTECH - "A munkavállalók mozgási attitűdjén látszik, hogy alapvetően a biztonságra törekednek, nagyon nehezen váltanak, vagy elzárkóznak ez elől" - Interjú Reményi Zsuzsannával
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat Belépés recruiTECH

blog bejegyzés

"A munkavállalók mozgási attitűdjén látszik, hogy alapvetően a biztonságra törekednek, nagyon nehezen váltanak, vagy elzárkóznak ez elől" - Interjú Reményi Zsuzsannával

2022-08-16

Vedd meg jegyed most!

Milyen gazdasági kilátásokat prognosztizáltok az idei évre??

A piac folyamatos monitorozása, illetve a saját eddigi tapasztalataink alapján azt prognosztizáljuk, hogy bár a gazdasági helyzet év közben romlott, és a piacot érintő intézkedéseket mindannyian látjuk, Magyarország továbbra is vonzó a befektetők számára. A cégek megjelenése pedig további munkahelyeket jelent, ami reménykeltő a jövőbeli folyamatok szempontjából.

Hogyan hat a munkaerőpiacra a jelenlegi helyzet?

A munkavállalók mozgási attitűdjén látszik, hogy alapvetően a biztonságra törekednek, nagyon nehezen váltanak, vagy elzárkóznak ez elől. A gazdasági helyzet jelen állása miatt a stabil munkahely az elsődleges elvárás a munkavállaló részéről.

Az ukrán menekülteket mennyire lehet integrálni a munkaerőpiacra?

Abszolút integrálható az ukrán munkaerő, ugyanakkor látnunk kell, hogy míg a korábbi években hazánkba érkezett munkavállalók letelepedtek és nálunk képzelik el a jövőjüket, addig a menekültek esetében másról van szó. A háborús helyzet miatt a bajbajutottak Magyarországon egy optimális átmeneti állapotot szeretnének saját maguk és családjuk számára kialakítani addig, amíg adott esetben lesz lehetőségük visszatérni szülőhazájukba.

Jelenleg mi a legégetőbb téma a kékgalléros foglalkoztatók perspektívájából?

Egyértelműen az, hogy hogyan találják meg a kékgallérosokat: milyen toborzási eszköztárral tudják megszólítani őket és magukhoz csábítani. A toborzási eszközök az elmúlt években dinamikusan változtak, így az ehhez való leggyorsabb alkalmazkodás a legégetőbb.

Miért tartjátok fontosnak, hogy eljöjjetek a recruiTECH BLUE-ra?

Évek óta résztvevői és támogatói vagyunk a recruiTECH BLUE-nak. Eddigi tapasztalataink alapján itt lehetőségünk adódik a szakma jeles képviselőivel találkozni, másrészt a tartalom mindig értékes és hasznos. A tapasztalataink megosztása és a közös tanulás kiemelten fontos számunkra, ezért leszünk ott az idei BLUE-n is.

Miben gondoljátok másnak ezt a rendezvényt, mint a többi HR témát érintő szakmai eseményt?

A legnagyobb különbség, hogy a BLUE esetében a szervezői csapatban valós HR szakmai munka is folyik, így pontos rálátásuk van a piaci igényekre. Ez a fajta szakmaiság különlegessé teszi a rendezvényt, így garantáltan minden résztvevő kézzel fogható tudást, tapasztalatot kap a konferencia során.

Köszönjük a válaszokat Reményi Zsuzsannának , a Prohuman Hálózati Igazgatójának !