recruiTECH - Gyarmati Szilvia
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat recruiTECH

Gyarmati Szilvia

WHC | Fizikai munkaerő kölcsönzés és közvetítés üzletágvezető

Gyarmati Szilvia vagyok a WHC Fizikai munkaerő kölcsönzés és közvetítési üzletág vezetője. Győrben élek férjemmel és kislányommal, de egész családunk zalai kötődésű, és gyakran ingázunk két „otthonunk” között. A HR már egyetemi éveim alatt is megfertőzött, ezért történész alapvégzettségem mellé HR szakirányú diplomát is szereztem. Lassan 20 éve dolgozom HR területen, fejvadászattal munkaerő közvetítéssel, majd munkaerő kölcsönzéssel kezdtem el foglalkozni. Bár az eredeti terveimben nem a szolgáltatói oldal szerepelt első helyen, eddigi szakmai pályafutásom a szolgáltatói oldalhoz köthető, amiért hálás vagyok. Rengeteg kihívás, megoldandó feladat, folyamatos megújulás, sok-sok inspiráló ügyfél, évtizedes barátságok és lelkes , motiváló kollégák elválaszthatatlan részei ennek a 2 évtizednek. Szeretem az ezzel a munkával járó pörgést, a közös gondolkodást a csapatmunkát , a gyors és hatékony megoldásokat. Mindenkinek azt kívánom , hogy így találjon rá a hivatására, ahogy én megtaláltam ezt a HR területén.

Olvasd el Gyarmati Szilviával készült interjúnkat itt. 

Vedd meg jegyed most!

Előadások:

  • People management a fizikai munkaerő megtartásának szolgálatában, Időpont: 09:47 - 10:02

    Mit is jelent a people management szolgáltatói oldalról?
    Mekkora befolyása van egy szolgáltatói , célzott people managementnek egy adott szervezet hatékonyságára? Hogyan válhatnak ezek az intézkedések a humán erőforrás menedzsment kulcsfontosságú részeivé?
    Munkaerő kölcsönzés és ma már a  munkaerő közvetítés terén is egyre nagyobb szerepet kell adnunk a people management hatékony eszközeinek. A szolgáltatások megfelelő színvonalon történő megvalósítása az utóbbi években megköveteli, hogy az eddig másodlagos kiegészítő feladatokra még fokozottabb figyelmet fordítsunk. Hogy mi ezek a tevékenységek? A  klasszikus munkáltatói people management feladatok mellett ( munkáltatói márkaépítés, kompenzáció, teljesítményértékelés, biztonság, munkavállalói motiváció, elkötelezettség stb.stb) főként kölcsönzött állományok foglalkoztatásánál , nagy figyelmet kell fordítanunk a gyárkapun kívüli tevékenységekre:  utaztatás, szállásoltatás, kiemeltebb ügyfélkezelés , jóléti támogatások,  relokációs folyamatok külföldi munkavállalók esetén.


    Helyszín: Online ZOOM