recruiTECH - Sinka Judit
× Programok Jegyek Előadók Blog Szponzorok Kapcsolat recruiTECH

Sinka Judit

Jobtain HR Szolgáltató Kft. | HR vezető

A Külkereskedelmi Főiskolán – ma Budapesti Gazdasági Egyetem – diplomáztam 1987-ben. Tíz év múltán a külkereskedelmi pályát cseréltem fel a HR-re, amikor is tolmácsként egyre jobban belefolytam az első munkahelyem, a Lehel Hűtőgépgyár – ma Electrolux Lehel Kft. – szervezetfejlesztéssel, létszám racionalizálással, tehetséggondozással kapcsolatos feladataiba. Így 1997-től folyamatosan továbbképeztem magam HR területen és coaching vonalon. 2018-ig HR és PR vezetőként dolgoztam multinacionális vállalatoknál, majd 2018. év végétől átültem a szolgáltatói székbe, és megnéztem a HR-t a másik oldalról, a munkaerő-kölcsönzés és közvetítés vonaláról. Ettől az időponttól segítem a Jobtain HR Szolgáltató céget munkámmal. Kétgyermekes családanyaként pontosan tudom, hogy mit jelent az, ha egy cég családbarát munkahelyként funkcionál, mert bár a lányaim már felnőttek, de élénken él az emlékeimben, hogy mennyire nehéz volt annak idején összeegyeztetni a munkát és a magánéletet, különösen egy női vezetőnek. A családi élet fontosságát szem előtt tartó munkahely ma kifejezetten komoly vonzerőt képvisel a munkahely választásnál.

Vedd meg jegyed most!

Előadások:

  • Miért és hogyan legyünk családbarát munkahely? - Előnyök, tapasztalatok, jógyakorlatok családcentrikus cégektől | Kerekasztal, Időpont: 15:15 - 15:45

    Helyszín: I. emelet, 103-as terem

    A HR szektor jelenleg soha nem látott kihívásokkal néz szembe, amelyek sikeres menedzseléséhez együttműködésre, tudásmegosztásra és közös gondolkodásra van szükség. Sinka Judit, a Jobtain HR vezetője a "Miért és hogyan legyünk családbarát munkahely?" című kerekasztal-szekcióban beszélget majd Cservenné Boros Andreával (Flex Magyarország) és Szalai Attilával (Maxon Motor Hungary). Judit többek között azt a kérdést járja körül vendégeivel, hogy származhatnak-e kézzel fogható üzleti előnyök abból, ha egy vállalat nemcsak a kollégákra, de azok családtagjaira is kiterjeszti a figyelmét, ha fontosnak tartja a munkatársak közérzetét, és olyan vezetési kultúrát alapoz meg, ami vonzóvá teheti a céget a meglévő és a leendő munkatársak számára is.